vineri, 24 aprilie 2009

CAMPANIA “SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A VACCINĂRII”

In perioada 27 - 30 aprilie 2009, sub sloganul “Să prevenim, să protejăm, să ne vaccinăm”, în România se va desfăşura o campanie de conştientizare a importanţei vaccinării copiilor şi a respectării dreptului fiecărui copil la vaccinare - obiective ale strategiei de prevenție a Ministerului Sănătății Publice.

Campania, care se adresează, în special, grupurilor sociale defavorizate, este realizată de Institutul de Sănătate Publică București, sub coordonarea Ministerului Sănătății Publice, și se derulează în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii România (UNICEF), Organizația Mondială a Sănătății, Societatea Română de Cruce Roșie și Organizația Rromani Criss.

Beneficiile vaccinării:

  1. Imunizarea salvează vieţi
  2. Imunizarea este un drept de bază, dar nu este accesibil tuturor
  3. Epidemiile reprezintă o ameninţare serioasă
  4. Bolile infecţioase încă ucid
  5. Bolile pot fi controlate şi eliminate
  6. Imunizarea este cost eficace
  7. Copii depind de sistemele de sănătate pentru a le oferi imunizări sigure, eficace şi ieftine

Pe parcursul derulării acestei campanii, se vor organiza mese rotunde cu medicii de familie si cu mediatorii sanitari in teritoriu, sesiuni de vaccinare, distribuirea de materiale informative, diverse acțiuni în teritoriu. În cadrul acestora, autorităţile de sănătate publică judeţene vor prezenta situaţia acoperirii vaccinale la nivel judeţean, date privind incidenţa bolilor prevenibile prin vaccinare, problemele specifice ale judeţului în asigurarea unei acoperiri vaccinale bune. În acest fel se urmăreşte implicarea activă a tuturor instituţiilor judeţene în depistarea şi vaccinarea comunităţilor greu accesibile.

În plus, se vor distribui materiale de promovare - pliante informative, calendarul vaccinărilor, un ghid pentru părinți - prin intermediul medicilor de familie, al autorităţilor locale, al mediatorilor sanitari şi asistenţilor comunitari, dar și cu sprijinul reprezentanților celorlalți parteneri din cadrul proiectului.

Ministerul Sănătăţii Publice prin D.S.P. Caras- Severin lansează, cu această ocazie, o invitaţie către reprezentanţii mass-media pentru a se alătura acţiunilor din cadrul Campaniei „Săptămâna Europeană a Vaccinarii”, în calitate de parteneri media.


Compartimentul relatii publice si comunicare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu