marți, 3 martie 2009

Absenta temporara a laptelui praf

Laptele praf - formula pentru sugari, se acorda gratuit prin Programul National de Sanatate al Femeii si Copilului, in baza unei prescriptii medicale eliberata de medicul de familie. Laptele se acorda in acest fel sugarilor in virsta de 0-12 luni care nu beneficiaza de un aport suficient sau corespunzator de lapte matern, care se incadreaza in criteriile stipulate prin Ordinul ministrului sanatatii nr.267/2006 (in principal o evolutie a curbei ponderale sub valorile normale).
Laptele praf inclus in acest program nu constituie un ajutor sau subventie sociala si nici nu reprezinta un aliment uzual pentru sugari, ci este un supliment nutritional cu formula speciala, destinat copiilor subponderali.
Creditele bugetare necesare achizitiei de lapte praf in cadrul acestui program nu au fost inca alocate directiilor de sanatate publica judetene, motiv pentru care aprovizionarea acestora dar si a primariilor, ca principali distribuitori la nivelul beneficiarilor programului, este temporar oprita.
Directia de Sanatate Publica a judetului Caras Severin va relua achizitia si distribuirea de lapte praf deindata ce bugetul aferent acestui program va fi alocat de catre ordonatorul principal de credite, respectiv Ministerul Sanatatii.

Compartimentul relatii publice si comunicare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu