duminică, 15 martie 2009

Ministerul Sănătăţii lansează o aplicaţie on-line pentru debirocratizarea relaţiei cu angajaţii din Sănătate (1)

Ministerul Sănătăţii lansează o aplicaţie on-line prin care se vor primi şi procesa cererile pentru eliberarea de certificate, diplome și adeverințe. Programul va fi funcţional începând de luni, 16 martie a.c., pe site-ul Ministerului Sănătăţii, pentru cele mai solicitate documente, iar în prima lună se va desfășura în sistem pilot. De acest serviciu electronic vor beneficia cei peste 20.000 de angajaţi ai sistemului sanitar, medici, farmacişti, asistenţi medicali, moaşe etc. Odată cu lansarea aplicaţiei se vor elimina 21 taxe aferente eliberării de documente şi se va implementa, în premieră, o bază de date electronică cu solicitanţii.

“Ministerul Sănătăţii nu va mai lucra în sistem anacronic, într-o birocrație primitivă, hipercentralizată. Acest program este începutul sfârşitului umilinţei birocratice pentru angajaţii din sistemul de sănătate. Deşi nu este o noutate pentru o instituţie a secolului XXI, ea este un semnal că Ministerul Sănătăţii va trece cu structuri şi angajaţi în vremurile sale – ale eficienţei, debirocratizării şi ale respectului”, a declarat Dr. Ion BAZAC, ministrul Sănătăţii.

Pentru început, documentele care fac obiectul aplicaţiei electronice sunt certificate privind titlul și gradul profesional pentru medic, medic dentist, farmacist, chimist, biolog, biochimist şi certificate de recunoaștere în afara granițelor țării a calificărilor însușite în România. Până la sfârşitul anului vor fi incluse în programul electronic toate tipurile de certificate, diplome şi adeverinţe emise de către minister.


Sistemul, accesibil de pe site-ul www.ms.ro, permite solictanţilor să cunoască în orice moment situaţia dosarului depus şi, în cazul în care acesta este incomplet, actele care mai sunt necesare, fără a mai suna sau a se deplasa la minister.

Cadrele medicale vor putea ridica anumite tipuri de documente pe care le-au solicitat direct de la Direcţia de Sănătate Publică judeţeană. Astfel, se va elimina efortul deplasării pentru ridicarea documentelor.

Comunicat de presa al Ministerului Sanatatii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu