sâmbătă, 7 martie 2009

Managerii de spital vor publica veniturile și cheltuielile unităților sanitare pe site –ul e-sănătate

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va lansa, în următoarea perioadă, site-ul e-Romania. Acesta va avea o componentă foarte importantă pentru noi, care se va numi e-sănătate. Am decis ca, pe acest site, așa cum rezultă și din proiectul contractului –cadru, managerii spitalelor să își publice, într-o secțiune specială, cheltuielile lunare ale spitalelor. În acest fel, vom putea vedea public unde se cheltuiesc în exces fondurile din sistemul de sănătate. Cred că este un exercițiu de transparență foarte necesar în acest sistem, a declarat ministrul Sănătății, dr. Ion BAZAC.

În acest context, Ministerul Sănătății și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale au semnat in 4 martie 2009, un Protocol de colaborare în domeniul susținerii implementării de soluții specifice societății informaționale din domeniul sănătății.

Obiectivul acestui protocol este de a realiza și implementa strategia societății informaționale din domeniul sănătății, dar și de a asigura implementarea proiectelor specifice acesteia.

Cele două ministere se vor sprijini reciproc în ceea ce privește stabilirea unui grup de lucru care va elabora Strategia e-sănătate.

Specialiștii celor două ministere vor colabora și la întocmirea caietelor de sarcini și a documentațiilor specifice atribuirii contractelor de achiziție publică din domeniul informatic în sistemul de sănătate.


Comunicat al Ministerului Sanatatii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu